RECORDING

Recording

Breed ingericht voor diverse stijlen muziek, van pop tot rock en van jazz tot klassiek. Dit met een producer en engineer die in 10 jaar meer dan 350 producties heeft opgenomen en gemixed! Bij ons kun je terecht voor opname, mixage, editing en/of een complete productie inclusief persing van cd’s. Daarbij wordt gebruik gemaakt van alleen de beste apparatuur en worden producties analoog gemixed over de Audient ASP 8024 mixing console en SSL sigma. Vragen over de opnamestudio of de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Omdat we ons richten op meerdere genres hebben we zogenaamde genrepagina’s ingericht. Op deze pagina’s vind je informatie over de faciliteiten, onze ervaring en kun je luisteren naar fragmenten van artiesten die we opgenomen hebben binnen jouw genre. Daarnaast staan er een aantal interessante opnamepakketten gericht op jouw muziekstijl. Zo krijg je gerichte informatie of je nu een klassieke zanger(es) bent, in een jazzband speelt of op zoek bent naar een studio die een dikke rockplaat kan maken. Kijk eens op de pagina in jouw muziekstijl.

 

Locatie opnames
Mass Audio is gespecialiseerd in het maken van opnames op locatie
Wij verzorgen zowel concertregistraties als opnamesessies op locatie van orkesten, ensembles en bands. Onder deze locaties vallen bijvoorbeeld kerken, hallen en theaters. Elke locatie heeft een eigen akoestisch karakter die invloed uitoefent op de totale klank. Door middel van de juiste microfoonplaatsing zetten wij de beleving in de zaal om naar een geluidsopname. Om de opname goed te beoordelen richten wij waar mogelijk op locatie een afluisterruimte in. Dit geeft je tevens de mogelijkheid om ter plekke de onbewerkte opname te beluisteren. Vervolgens mixen wij de opname af tot het gewenste eindproduct. Dit kan bijvoorbeeld voor een CD, DVD of digitaal medium zijn.

 

Door middel van de juiste microfoonplaatsing zetten wij de beleving in de zaal om naar een geluidsopname.

 

Het creëren van een ontspannen en vriendelijke omgeving is van groots belang voor de artiest. Zonder onnodige afleidingen kan de best mogelijke performance worden opgenomen. Er is meestal maar ééns kans, en die moet goed zijn. Daarom hechten wij veel waarde aan een soepel verloop van de productie.

 

Locatie
Locatie opname van het Indie Games

 

Concert

Bij concertregistraties werken wij graag samen met de andere partijen. Als er sprake is van uitversterking zullen wij samen met de live-technicus een plan maken. Hierdoor kan er een efficiënte combinatie van apparatuur gemaakt worden. Ook als er een videoregistratie wordt gemaakt overleggen wij met de betrokken partij. Door op elkaar af te stemmen kunnen we achteraf makkelijker de video en audio samenvoegen. Ben je nog op zoek naar een bedrijf om de videoregistratie te verzorgen? Wij kunnen deze partij erbij betrekken.

 

Er is veel mogelijk bij een locatie opname. Daarom denken wij graag mee en geven wij advies om een gepaste opname mogelijk te maken. Heb je nog geen locatie? Wij hebben ongetwijfeld een aantal suggesties klaarliggen!

 

Opname op locatie
Opnames op locatie kunnen zo uitgebreid zijn als u zelf wilt. Afhankelijk van uw wensen en het budget kan het gaan variëren van een eenvoudige live registratie tot een uitgebreide opname met editing, mixen en mastering achteraf in de studio.

 

Op de gewenste locatie bouwt WestraMedia de opnameset op, waarna begonnen worden met het maken van de opnames. Musicus Jack Westra leest meestal mee met de partituren om meteen aantekeningen te maken voor eventuele “Knip en plak” correcties die achteraf te maken zijn.

 

Tijdens de locatie opnames wordt altijd een backup gemaakt. Deze krijgt u na de opnamedag(en) mee zodat u de juiste takes thuis kunt beluisteren voordat er aan het eventuele mixen en editen van de opname wordt begonnen.

 

De opnames kunnen achteraf worden nabewerkt. Naast de montage van de verschillenden takes, kunnen zaken als balans, kleuring, akoestiek e.d. nog worden aangepast. . Voordat de cd gedupliceerd wordt krijgt u altijd een master ter goedkeuring aangeboden. Pas als u tevreden bent met de master cd kan worden overgegaan op het dupliceren van de opnames.